Dette er definitivt ikke en av de største bilmerkene i verden, men vi tenkte uansett at det var interessant å se på, fordi det er ikke akkurat mange bilmerker vi i Norge selv har produsert og laget. Og det er ikke akkurat en industri vi i dag er så veldig opptatte av generelt sett, det kan man se på de høye avgiftene og prisene som finnes for biler og at man er veldig ivrige på å legge andre avgifter på bileiere. Men det er en annen debatt. Det har jo alltid vært et spørsmål om hvorfor ikke Norge har sin egen bil.

Det er vel ingen grunn til at Norge ikke skal ha sin versjon av Volvoen? Vi har en bedre økonomi, og vi er vel like smarte? Mye avhenger nok på kultur, og at vi i det store og det hele ikke har en slik type industri. Ikke at det er noe feil med det nødvendigvis, men slik er det. Det har jo dog vært ulike forsøk på det, og med det karakteristiske navnet Troll så prøvde man på 50-tallet å lage en bil som skulle være den europeiske versjonen av Corvette, ved å bygge med det samme materialet. Med tanke på at de færreste i denne generasjonen har hørt om Troll viser egentlig bare hvor lite suksess man har hatt. Man er i gang med å produsere Troll 7, som skal komme ut snart.

Det andre merket er såklart Think, som av naturlige grunner har fått langt mer oppmerksomhet. Den sluttet i 2011 og er dermed langt nyere. Så generelt i Norge så har man ikke satset på dette, og når man først har gjort det så har man blitt utkonkurrert av markedet. Det er jo forståelig at det er ganske vanskelig å etablere seg i et så hardt miljø som bilindustrien.