En veldig kjent bil, som kanskje ikke mange tenker så mye på er Batmobilen, og den er ganske unik på grunn av måten den ser ut på. Det er klart den har mange av de tingene man kanskje forventer at en slik type bil har, og det er gøy å se Batman kjøre rundt i den og skape kaos i trafikken. Spesielt når man ser den i aksjon i filmen The Dark Knight. Det er enhver unggutts fantasi å ha en slik bil, hvor man ville følt seg uovervinnelig og like sterk som en av de kuleste superheltene som finnes. Men hans bil er langt i fra den eneste som superhelter har gjort seg bemerket med.

Teenage Mutant Ninja Turtles, eller Turtles for kort, har også sitt eget kjøretøy, og mens det kanskje ikke er like elegant og sofistikert som Batmobilen

så er Turtleshell fortsatt en veldig gøyal van. Det er en van Donatello hele tiden forsøker å oppgradere og gjøre den bedre, og den ble faktisk vist frem i den seneste Turtles-filmen. En annen som kanskje ikke er en bil, men et transportmiddel er motorsykkelen til Ghost Rider. Den er utrolig fascinerende og alle gutters våte drøm når man ser den på skjermen. Det hele ser bare så kult ut, og selv om vi aldri ville sett like kule ut så ville det uansett vært utrolig moro å hatt en slik motorsykkel. Hva så om vårt hode ikke hadde vært i flammer, det er ikke så farlig, bare den motorsykkelen ser så rå ut.

Generelt så er det jo dette som er noe av hele poenget med biler i filmer, spesielt i superheltfilmer eller actionfilmer. De er designet og laget for å se tøffe og kule ut. Ofte nok så lykkes man med å vise de frem slik, og man får veldig lyst til å bare transportere seg selv til en verden hvor man føler at å leve et slikt liv faktisk er mulig. Det er jo en del av films magi, men også noe som er mulig takket være potensialet som faktisk ligger i biler og kjøretøy generelt. Det er litt slik at man rømmer fra den samme hverdagslige hverdagen, og det gjør det hele veldig gøy å fantasere, om enn i et par timer bare.