Trenger du ny bil eller har den gamle brutt sammen og trenger å repareres? Uansett hvilket av de to kan det å refinansiere gjelden din og samle alle dine smålån og/eller kredittgjeld til ett eneste lån, gi deg betydelig reduserte utgifter hver måned. Dette er penger som kan komme godt med når du trenger en ny bil eller reparere den gamle. I denne artikkelen forklarer vi deg hvordan du går frem for å refinansiere gjelden din og slippe å betale unødvendige månedlige renter fra flere lån samtidig.

Hva betyr refinansiering?

Kort fortalt betyr refinansiering av gjeld at du samler alle smålån og kredittkort til ett eneste lån. På den måten slipper du å betale månedlige renter fra hvert av lånene og betaler kun for ett eneste lån. Dette vil dessuten gi deg en bedre oversikt over hva du skylder.

Hvordan refinansierer jeg gjelden min?

Det du gjør er å søke om refinansiering i flere banker via Refinansiering24. Her kan du sammenligne de forskjellige tilbudene fra de ulike bankene og finne det tilbudet som passer best for akkurat deg. Ved å søke om refinansiering kan du spare betydelige summer hver måned. Tenk på hva dette utgjør i løpet av et helt år. Dette er penger som du kan bruke på bil, enten du vil kjøpe en ny eller reparere den gamle.

Forbrukslån eller refinansiering?

Det å ta opp et forbrukslån kan være en god og rask løsning på problemet ditt, hva det nå enn er. Men dette medfører likevel mange utgifter og ikke minst en høy effektiv rente. Du må også betale en etableringsavgift som hos enkelte låneselskaper på nettet kan komme opp i hele 2000 kroner eller enda mer. I tillegg har du termingebyr som kommer i tillegg til de månedlige avdragene du betaler for lånet. Disse lånene kan med andre ord raskt bli dyre!

Få en oversikt over gjelden din først

Det første du bør gjøre er å danne deg et oversiktlig bilde over hva du skylder til hvem. Bruk eventuelt gjeldsregisteret hvis du føler at du ikke har helt kontroll over dette. Dette kan du enkelt gjøre ved å logge deg inn med din BankID fra banken din. Deretter må du finne ut hvor mye du egentlig trenger å låne. Ikke lån mer enn du trenger. Gjør du det kan problemet fort bli forverret da det er enkelt å foreta impulsive handlinger når muligheten for raske penger er til stede.