Bil er noe som opptar veldig mange av oss. Vi ønsker å ha en bil som ser bra ut, er driftssikker og ikke koster for mye. Noen liker Opel, andre liker Troll, Tesla eller Ferrari. I denne artikkelen ser vi nærmere på ulike løsninger for å finansiere drømmebilen.

Ta opp et lån

I anledning at man kjøper en ny bil, er det helt vanlig å ta opp lån. Det kan enten være et billån, et forbrukslån eller en utvidelse av det allerede eksisterende boliglånet. De ulike lånene har ulike fordeler og ulemper. Det viktigste er å sette seg godt inn i hvilke betingelser de ulike lånene har. For eksempel kan det være en god idé å sammenligne forbrukslån for å få en oversikt over de billigste forbrukslånene. Å utvide boliglånet kan også være en god idé, spesielt hvis du har rammelån. Dersom du har rammelån trenger du kun å betale renter av lånebeløpet, ikke faste avdrag. Det gir deg større frihet.

Prioriter hva du bruker pengene dine på

For å få råd til noe, må man ofte forsake noe annet. Det er sjelden man får i pose og sekk. Hvis man ønsker å kjøpe seg en splitter ny bil, må man kanskje prioritere bort andre ting man har lyst på. Her gjelder det rett og slett bare å tenke gjennom hva man har mest lyst på, og handle deretter.

Lykke til!