Biler er kanskje noe av det viktigste vi har i våre liv, når det kommer til ren bekvemmelighet, men også sånn som verden har utviklet seg, som nødvendighet. Det er veldig vanskelig å komme seg noen sted som man behøver å komme til raskt. Vi lever i en verden som har det stadig mer travelt, og det er jo faktisk noe vi må innrette oss mot. Det er ikke nok å bare få et kollektivtilbud, og late som det er nok, om man ønsker å redusere biltrafikk. Man ser i store byer at man har begynt å legge til dieselavgifter, og selv om det kan i og for seg være fornuftig så må man også komme med en skikkelig løsning på hvordan folk skal komme seg dit de behøver uten å måtte bruke et par timer på det.

Nesten uansett hva politikere kommer til å finne på gjennom de neste årene så kommer biler fortsatt til å være utrolig viktig for vårt samfunn, fordi vi rett og slett er avhengige av de. For noen så er det naturligvis en lidenskap også, og det er vel ikke helt rettferdig å ta fra noen deres lidenskap, føler vi i hvert fall. Vi har hatt biler i bare hundre år nå, og i løpet av den tiden så har den naturligvis revolusjonert transport, men også nærkontakt mennesker i mellom. Det er nå langt enklere å komme seg til folk man er glad i, takket være til dels biler. Fly er også en stor del av det så klart, men før flyet ble kommersialisert så hadde man i all hovedsak biler. Og det biler gjør, mest av alt, er at den gir deg frihet. Du kan velge å sette deg i bilen akkurat nå, fylle den opp, og kjøre til Beijing om du vil. Det er klart det kommer til å ta deg lang tid, men teoretisk sett så kan du gjøre det, og det er svært lite som kan stoppe deg, om du skulle ønske det.

Det at det finnes så utrolig mange biler i hele verden gjør at dette er en verden som bortimot aldri kommer til å bli bilfri, spesielt i land som ikke er like utviklet som det vi ønsker å tro om oss selv her i Norge. Her kan vi kanskje lage en infrastruktur som gjør at vi etterhvert kan gi slipp på bilen, men det er ikke veldig sannsynlig at slikt kan skje andre steder enn industrialiserte land. Det er heller ikke sikkert at mange ønsker det faktisk. Det er rett og slett en del av vårt liv, alle har sittet i en bil, så det er nok noe som kommer til å finnes. Heldigvis!