Er du på utkikk etter en ny varebil til bedriften din? Vi gir deg noen gode tips på veien.

Når vi skal kjøpe en varebil er behovene forskjellige alt ettersom hva bilen skal brukes til. En bil som er myntet på persontransport, krever for eksempel helt andre ting enn en bil som skal brukes til å frakte verktøy og utstyr.

En ting du bør prioritere er å finne en bil som ikke er kravstor hva gjelder service. Ved siden av lange serviceintervaller bør det være en bil som er pålitelig. I Norge har vi lange vintre, og det kan være svært glatt på veiene. Da er det viktig med en bil som har et godt veigrep, slik at du unngår ulykker.

Tenk over størrelsen

Sørg for at du ikke velger en bil som er for liten. Skal du ha med mye verktøy og utstyr, må du også ta høyde for dette når du skal bestemme deg for størrelse. Du må også sørge for at bilen tåler den nødvendige lasten, slik at du ikke ender opp med å kjøre med overlast. Ikke bare er det farlig, du kan også risikere å få en bot om du blir stoppet med en for tungt lastet bil. I tillegg vil du slite dekkene raskere, og drivstofforbruket vil øke.

Det er viktig å innrede varebilen etter dine behov. Work System har bilinnredning og bilutstyr, som lasteplattform og takutstyr, og har bred erfaring og ekspertise innen varebilmarkedet. Du bør ha spesialtilpasset hyller og skuffer, som sørger for at verktøy og utstyr ligger trygt og ikke vil skades underveis.

Tenk komfort

Skal du ha en varebil, er du mest sannsynlig også mye ute og kjører. Da er det viktig å ha en bil som er komfortabel å kjøre, og som ligger godt på veien. En varebil er for mange selve «kontoret», og derfor er det viktig at man sitter godt. Dette er svært viktig med tanke på helsen din.

Sørg for å velge en pålitelig modell

Ofte ønsker man å tenke økonomisk ved valg av varebil. Husk da på at en varebil som blir stående lenge på verksted fort kan ende opp med å bli svært kostnadskrevende. Du bør derfor sørge for å velge en modell som er kjent for å være pålitelig og driftssikker.

Vi anbefaler derfor å gå til en forhandler som virkelig kan varebiler. Det finnes bilbutikker som har varebiler som spesialfelt, og disse innehar all ekspertisen som er nødvendig for å kunne anbefale en riktig modell.

Slik sparer du penger

Fra august 2019 fikk ble det åpnet opp for en ny støtteordning hos Enova, som gir deg rabatt om du kjøper elbilvarebil. Støtteordningen er svært enkel. Når du er hos bilforhandleren, kan du samtidig sende inn en søknad om å få innvilget støtte. Det er derimot noen kriterier:

  • Firmaet må være registrert i foretaksregistret
  • Det er søker som må stå som eier av bilen i kjøretøyregisteret.

I tillegg kjører nå elvarebil gratis gjennom bomringen i Oslo fra 1. juni i år, og denne ordningen vil vare i minst tre år.