James Bond er en filmserie som har gjort ganske mye ulikt berømt i verden. Man kan ikke bestille en drink uten å være litt «smartass» om det, og når man skal presentere seg så skal man alltid bruke etternavnet først. Bond, James Bond. Det er noe som er satt i populærkulturen vår, og som er ganske interessant å utforske. Men noe som også er utvilsomt er at James Bond er erkebritisk, og det ser man blant annet på bilene han kjører. Det er nesten uten unntak britiske biler, og det er interessant å se hvordan det har vedvart gjennom over 20 ulike filmer.

Det er et fåtall biler som han har brukt som ikke er britiske, men det er type biler som BMW, Audi og Mercedes, altså biler som en liksom kunne forvente at han skal bruke. Bilen som i veldig stor grad er den som de fleste knytter med James Bond er Aston Martin, og mer spesifikt Aston Martin DB5. Den har faktisk vært til stede i flere filmer, også i noen av de nyere, som for eksempel Spectre, som faktisk er den nyeste.

Det er jo også veldig smart å gjøre det slik, fordi folk kjenner det igjen umiddelbart og det gir en slags følelse av familiært og nære, når man ser noe år etter år. Det er jo slik at i stor grad avhenger det også av hvilket selskap som ønsker å reklamere seg selv på film, men det er klart at Aston Martin i stor grad har hatt en fordel der.