Det finnes mange svært bra og utrolig kule bilfilmer som har blitt laget opp gjennom årene, noen av de har vi jo også faktisk allerede nevnt i en annen artikkel, og det er litt gøy å se på igjen egentlig. Vi i Norge har jo en av tidenes beste, eller det er i hvert fall det vi selv liker å tro om Flåklypa, og den er jo helt ærlig talt fantastisk. Det er utrolig gøy og utrolig bra laget, og det er en som kommer til å fortsette å være en klassiker i all evighet, spesielt for nordmenn. Den er dessverre ikke like kjent i utlandet.

Når det kommer til å bestemme hva som er den beste bilfilmen, så er det kanskje viktig å sette noen parametre for hva slags krav man har. Er det kun at filmen skal ha en bil som er ganske viktig og prominent, eller skal det være en slags film hvor det er et racingelement til stede. Kanskje det beste er å si at det er nok at karakterene i filmen oppholder seg en stor del av filmen i en bil. Om man skal sette det som premiss, så er Taxi Driver kanskje den aller beste bilfilmen, også filmen, generelt. Den viser veldig godt desperasjonen og galskapen som settes i Travis Bickle og måten taxien representerer filmen er svært interessant. En annen slik type film er Mad Max: Fury Road, som kom ut i 2015. Hele filmen er som en konstant biljakt, og det er kanskje ikke helt tradisjonelle biler som man får se der. Men stuntene som blir gjort, og hvordan man i det hele tatt får det hele til å smelte sammen er veldig imponerende. Verden hvor handlingen skjer er i all hovedsak i kjøretøyene, så det er fascinerende å se hvordan man har løst det.

Ellers så er Fast and the Furious filmene noe som må bli nevnt her. Det er kanskje ikke alle som liker de, men med tanke på alle milliardene disse filmene har spilt inn så kan man egentlig ikke påstå at de er dårlige, rent objektivt. Kanskje er ikke realisme noe de tenker så altfor mye på, men det har fungert veldig godt, og det er gøy å se bilkjøringen. En ny film er Baby Driver, som gjør det hele veldig praktisk, og det ser veldig realistisk ut hvordan bilene kjøres, selv om alt er gjort under de strengeste sikkerhetsordningene.