Dette er en liste som kanskje mange liker fordi det er ganske gøy å se hvem som faktisk selger mest, fordi det er ikke alltid så veldig klart. Skal man tro mediadekningen så ville Tesla vært på førsteplass, fordi de får så mye spalteplass, men det er naturligvis langt i fra sannheten. Det er langt fra en topp 20 plassering, for å ikke snakke om å være først. Og som du sikkert aner så er det de tradisjonelle gigantene som selger mest, og det er ikke så rart. Et godt rykte hjelper og folk kjenner seg trygge på de. Det er derfor du finner Toyota, Volkswagen og Ford på de tre øverste plassen for 2017.

Det som er verdt å bemerke seg med blant annet Volkswagen er at de på tross av ganske dårlig PR den siste perioden har solgt over 6 millioner biler. Det som gjør de så sterke er at de har så mange ulike merker i sitt eget selskap, som Passat, Tiguan, Jetta, Golf og Polo. Det finnes noe for enhver smak, og det hjelper veldig på deres salg. De eier jo også Audi, men hvorvidt deres tall inngår er ganske usikkert.

Ford er på tredjeplass, men de har den mest solgte bilen, F-Series, som gjør at de har hatt stor suksess. De selger jo naturligvis svært bra i USA, som hjelper veldig. Det er dog Toyota som er det absolutt best selgende bilmerket i verden, og de solgte over 7 millioner biler i 2017, noe som er helt ekstreme tall, med tanke på all konkurransen som finnes. Som du ser så hjelper det jo å være kjent og ha vært i eksistens lenge!