Vi i Norge føler at vi betaler veldig mye i bompenger, spesielt om du bor i en av de større byene. Det koster mye å komme seg fra sted til sted, og det gjør det faktisk litt upraktisk og vanskelig å bestemme seg for å sette seg i bilen og kjøre et eller annet sted. Avgifter er også en del av hverdagen, men veiavgifter spesielt er noe som alle land har, også i Sverige som folk ofte tror ikke har noen slike ting. Sånn er det faktisk ikke.

Det er også bommer i visse andre land, som i Storbritannia, men det er mer spesifikt for ulike prosjekt som blir gjort og som befolkningen skal betale. For eksempel på Øresundbroen mellom Sverige og Danmark så koster det over 400 kroner en vei om du vil ta en tur over broen. Det er for at folket skal betale for en veldig dyr bro, som gjør veldig mye nytte også. I Norge så har man gjort det litt mer ekstremt, og man har lagt bomringer og bypakker som gjør at det potensielt sett er dyrt å bare kjøre til jobben, og det er der mye av frustrasjonen kommer fra. Man vil jo tro at de fleste aksepterer et visst samfunnsansvar ved å betale bommer, men i Grenland så kan det koste en ekstra tusenlapp i måneden bare for å kjøre gjennom bommene. For visse kan det til og med koste enda mer.

På det nivået så er det forståelig at folk protesterer, fordi det er ikke alle som har like god råd, og det er ikke slik at busstilbudet faktisk er godt nok for mange mennesker. Så vi får se hvordan det utvikler seg.