Det er mange biler gjennom filmhistorien som har blitt bortimot ikoniske. Mye av det har sannsynligvis med nostalgi å gjøre og at vi husker det på en så romantisk måte. Det er mange biler i filmer som blir laget i dag som muligens er enda mer moderne og imponerende enn de vi husker så godt fra barndommen eller lignende, men de klarer rett og slett ikke å oppnå den samme statusen. Et eksempel er DeLorean DMC-12, som naturligvis var bilen som ble brukt i Tilbake til Fremtiden. Det er en legendarisk bil, kun på grunn av filmen, og det holder bare å si DeLorean, og det er nok.

Det man umiddelbart også legger merke til er at mange av de bilene man husker i all hovedsak er amerikanske, og det er vel naturlige årsaker til det. Rett og slett på grunn av at filmene vi ser også er amerikanske, og det er en naturlig sammenheng mellom amerikanske filmer og amerikanske biler, siden man foretrekker å vise de frem. Spesielt viser det seg i eldre filmer, som for eksempel Smokey and the Bandit, hvor man bruker en 1977 Pontiac Trans Am. Det som gjør disse filmene imponerende er at stuntene man ser faktisk er ekte. Så når en ser bilen fly fra en side av en bro til en annen, så er det ekte, selvsagt gjort under så trygge omgivelser som mulig. Og det får naturligvis folk til å fantasere, spesielt gutter, som kjenner adrenalinet pumpe når de ser slik. Salget av denne bilen økte med 30 000 biler fra 1977 til 1978, noe som er veldig høyt.

Vi har allerede nevnt bilene i James Bond, fordi de føles som et litt spesielt tilfelle. Men rett skal være rett, det er muligens en bil og en filmserie som har klart å gjøre en bil ganske ikonisk nå i nyere tid, og det er Fast and the Furious filmene. De har ofte brukt bilen Dodge Charger fra 1970 for hovedkarakteren Dominic Toretto. Det er noe som har blitt sett i mange av filmene, det er tross alt 8 av de. Og den står i ganske sterk kontrast til mange av de andre bilene gjennom filmene fordi bortimot alle er så moderne og ordnet. Denne er en amerikansk klassiker, og det er noe som folk virkelig liker. Den føles autentisk og med tanke på at den stoppet en russisk ubåt, så er kanskje ikke det den mest presise beskrivelsen, men det er filmens magi, i mangel på et bedre ord.

Det er generelt en hel haug med veldig kule biler i filmer, og om man virkelig er glad i begge deler så har man veldig mye kult å se frem i mot også kan man regne med det.